- 3 jajka,
- opakowanie serka wiejskiego 3%,
- plaster chudej wędliny,
- przyprawy według gustu (u mnie: sól, pieprz, czerwona papryka),
- dobrej jakości patelnia teflonowa, porcelanowa z grubym dnem.
Jajka dobrze rozbić. (Ja używam blendera z końcówką- trzepaczką).
Masę jajeczną wylać na dobrze nagrzaną patelnię i zminimalizować ogień. Chwilę smażyć pod przykryciem.
Na środku wąskim paskiem wyłożyć twarożek a na niego wędlinę, przyprawić, następnie zawinąć najpierw jedną część omleta...
...potem zamknąć z drugiej strony. Na wierzch można dodać więcej ulubionych przypraw.
Smacznego
Dzień Doberek!
OdpowiedzUsuńTroszkę się tu do Ciebie Kochana wprosiłam, ale nie mogłam się oprzeć :))
Ten omlecior jest po prostu pyyyszny, brak mi słów, jako, że też kombinator jestem to do srodka Twojego pysznego omleta pozwoliłam sobie dodać pokrojoną cebulkę i pomidora... juz chyba drugi raz nie muszę mówić jak smakowało
A pro po bloga, super, fajnie, że się tu odnalazłaś, bo dzięki takim mądrym Dukankom weny nigdy nie braknie :)) Pozdrawiam Aga
Hej, hej Aga
OdpowiedzUsuńWitaj :-)
I bardzo dobrze wykombinowałaś. Właśnie zdjęcie w wersji P+W miało w środku pomidorka i cebulkę.
Gdy ja na śniadanie zajadam się taką formą omleta, mój mąż wcina z wkładką z żółtego sera i warzywkami. ja tam wolę w wersji z wieśniaczkiem, kalorii mniej a równie smaczne.
Dzięki za miłe słowa o blogu. Czas pokaże, czy się tu na stałe zadomowię.
Pozdrawiam.